diumenge, 27 de novembre de 2016

La Setmana de la Ciència a Primària


El 17 de novembre de 1790 va néixer  August Ferdinand Möbius. Aquest matemàtic alemany va descobrir la cinta o banda de Möbius. 


A tots els nivells de Primària, el dijous 17, vam celebrar el Dia de la ciència, dins de la 21a Setmana de la Ciència 2016. 


Les noies i els nois de 5è i 6è van experimentar amb la cinta "màgica" i ho van explicar i compartir amb els grups del Cicle Inicial i Mitjà. 


 I vam veure i escoltar, amb atenció i sorpresa, el vídeo del Cànon del Cranc de Bach.
Els nens i les nenes de Cicle Inicial hem fet de científics durant la Setmana de la Ciència. Hem plantejat hipòtesis, hem experimentat, hem observat i, finalment, hem verificat si els nostres plantejaments eren correctes.
Al matí, hem fet un globus coet tot seguint aquestes instruccions:


No t'has preguntat mai com poden els coets enlairar-se tan ràpidament i sortir de l'atmosfera terrestre? Amb aquest experiment podràs comprovar tu mateix  què succeeix.
Material que necessites:

•Cinta adhesiva.

•Una canya per beure.

•Un globus

•Una corda prima o cordill.

Experiment:

1.Passa la corda per dins de la canya i lliga'n un extrem en un punt alt.

2. Infla el globus, i amb els dits vigila que no et surti l’aire, enganxa amb cinta adhesiva la canya al globus. Pots decorar el coet amb un retolador permanent.

3.Lliga l'altre extrem de la corda a un objecte que hi hagi a terra, com ara la pota d'una cadira.

4. Comença el compte enrere: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1...zero! Deixa anar els dits del globus i deixa anar el coet.

 
A la tarda, els nois i noies de Cicle Superior han vingut a la classe i ens han ensenyat un experiment amb una cinta molt especial: la Cinta de Möbius.

                
4t de Primària
Descobriment de com la rhipsalidopsis  planta de la família dels cactus i sucoses també es pot reproduir  a través de les fulles o un esqueix.